Кількість
|
Вартість
|
||
|
Страва швидкого приготування «Картопляне пюре з шинкою» від німецького виробника Travellunch.
У цього сублімату дуже домашній смак: картопелька з молоком, бекон та цибуля. Те, що треба, щоб зігрітися та підкріпитися на природі.
Приготовано методом сублімації — видалення вологи в вакуумі.
Сублімовані страви дуже просто готувати в польових умовах: треба залити в пакет гарячу воду, перемішати та зачекати декілька хвилин. За цей час продукти відновлюють втрачену вологу, збільшуються в об'ємі в 2–3 рази, та стають схожими на свіжоприготовані.
Сублімати не містять консервантів та мають високу харчову цінність.
Пакети з сублімованими стравами — справжня знахідка у подорожах, походах і експедиціях. Вони легкі, поживні, економлять час і паливо при приготуванні.
Особливості
- Приготовано методом сублімаційного сушіння.
- Готується за 10 хвилин.
- Зручно їсти прямо з пакету.
- Термін придатності 5 років.
- Не боїться перепадів температури і високої вологості.
- Вироблено в Німеччині.
Склад: картопля 44%, шинка 10% (свинина 74%, сіль, декстроза, стабілізатор: E450, нітрит натрію), сухе молоко знежирене, порошкове масло, пальмова олія, мальтодекстрин, сироватковий білок, цибуля-порей 4%, вершковий порошок, смажена цибуля 2% (цибуля 76%, пшеничне борошно), сіль, цибуля, лактоза, молочний білок.
Алергени: глютен, молоко.
Енергетична цінність на 100 г сухого продукту: 449 ккал
Харчова цінність на 100 г сухого продукту: білі 14 г; вуглеводи 45 г (в т.ч. цукор 10 г); жири 21 г, сіль 3,5 м
Про технологію сублімації
Вакуумно-сублімаційна вважається найдосконалішим методом консервування. Сублімовані страви зберігають до 95% поживних речовин, вітамінів і мікроелементів, мають малу вагу і довгий термін придатності.
Технологія сублімації складається з 3 етапів:
- Спочатку продукти піддають шоковому заморожуванню. Швидке заморожування перетворює вологу, що міститься в продуктах, на мікроскопічні кристали льоду, які не ушкоджують структуру продукту.
Сублімації піддаються будь-які продукти: овочі, фрукти, м'ясо, гарніри, молочна продукція. Для сублімації використовують тільки свіжу високоякісну сировину — продукти низької якості не витримують технологічний процес. - Наступний етап — власне процес сублімації. У вакуумній камері лід випаровується, минаючи рідкий агрегатний стан. Таким чином з продуктів видаляється близько 92% вологи.
- Готові продукти пакується в спеціальні пакети, в яких страви зберігаються 5 років, незалежно від зовнішньої температури та вологості.