Кількість
|
Вартість
|
||
|
Страва швидкого приготування «Чилі кон карне» від німецького виробника Travellunch.
Гостре і гаряче чилі родом з мексиканської кухні, готується на основі м'яса (carne) і перцю чилі (chilli).
Версія від Travellunch — з червоною квасолею, багатою білком і мікроелементами.
Приготовано методом сублімації — видалення вологи в вакуумі. Сублімовані страви дуже просто готувати в польових умовах: треба залити в пакет гарячу воду, перемішати та зачекати декілька хвилин. За цей час продукти відновлюють втрачену вологу, збільшуються в об'ємі в 2–3 рази, та стають схожими на свіжоприготовані.
Сублімати не містять консервантів та мають високу харчову цінність.
Пакети з сублімованими стравами — справжня знахідка у подорожах, походах і експедиціях. Вони легкі, поживні, економлять час і паливо при приготуванні.
Особливості
- Приготовано методом сублімаційного сушіння.
- Готується за 10 хвилин.
- Зручно їсти прямо з пакету.
- Термін придатності 5 років. При цьому страва не містить консервантів.
- Не боїться перепадів температури і високої вологості.
- Вироблено в Німеччині.
Склад: квасоля (40%), соєвий білок, томати, смажена цибуля 8% (цибуля 76%, пшеничне борошно), крохмаль картопляний, гідрогенізована рослинна олія, яловичина (4%), сіль, цибуля, копчений бекон (2%), сироватковий білок, екстракт чилі (0,04%).
Алергени: глютен, соя.
Енергетична цінність на 100 г сухого продукту: 427 ккал
Харчова цінність на 100 г сухого продукту: білки 19 г; вуглеводи 43 г (в т.ч. цукор 8,2 г); жири 16 г; сіль 5,1 г; клітковина 14 г
Про технологію сублімації
Вакуумно-сублімаційна вважається найдосконалішим методом консервування. Сублімовані страви зберігають до 95% поживних речовин, вітамінів і мікроелементів, мають малу вагу і довгий термін придатності.
Це здорове і натуральне харчування, яке не містить консервантів — при цій технології вони просто не потрібні.
Технологія сублімації складається з 3 етапів:
- Спочатку продукти піддають шоковому заморожуванню. Швидке заморожування перетворює вологу, що міститься в продуктах, на мікроскопічні кристали льоду, які не ушкоджують структуру продукту.
Сублімації піддаються будь-які продукти: овочі, фрукти, м'ясо, гарніри, молочна продукція. Для сублімації використовують тільки свіжу високоякісну сировину — продукти низької якості не витримують технологічний процес. - Наступний етап — власне процес сублімації. У вакуумній камері лід випаровується, минаючи рідкий агрегатний стан. Таким чином з продуктів видаляється близько 92% вологи.
- Готові продукти пакується в спеціальні пакети, в яких страви зберігаються 5 років, незалежно від зовнішньої температури та вологості.